Verzekering

Ben ik verzekerd tegen schade aan mijn telefoon?

Voor veel is de telefoon een onmisbaar item. Waar jij gaat, gaat je telefoon. Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje. Je laat je toestel vallen en er zit een dikke barst in het scherm. En nu? Laten maken natuurlijk, maar wordt dit vergoed door je verzekering? En welke verzekering dan? In dit artikel geven we meer informatie over wat wel en wat niet.

Garantie

Wanneer je een toestel hebt gekocht, krijg je garantie. Dit betekent dat de verkopende partij verplicht is je een deugdelijk product te verkopen. Als je je telefoon hebt laten vallen heeft dit niets te maken met de deugdelijkheid van je toestel. Het toestel deed het immers prima. Heb je je telefoon laten vallen, dan kan de garantie niet veel voor je doen.

Soorten verzekeringen

Er zijn verschillende soorten verzekeringen waarbij het mogelijk is om schade aan je toestel te claimen. Het meeste kans maak je bij een reisverzekering, inboedelverzekering of aansprakelijkheidsverzekering.

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is een verzekering tegen schade van je inboedel. Het gaat hier voornamelijk om verzekering tegen brand, inbraak, waterschade of vandalisme. Deze verzekering dekt dan de ‘roerende zaken’ in je huis. Bijvoorbeeld stoelen, sieraden, de televisie et cetera. Een standaard inboedelverzekering zal je schade zeer waarschijnlijk niet dekken. Ben je All risk verzekerd? Dan is de kans groter dat je de schade kunt verhalen op je inboedelverzekering. Ook dit verschilt per verzekeraar. Ben je er niet zeker van, controleer dan even je polisvoorwaarden. Ook bij een All risk verzekering is het nog niet zeker of de schade gedekt wordt. Claims op dergelijke schade zijn door de jaren heen gegroeid en veel verzekeraars hebben dit uit de polis gehaald, ook bij All risk verzekeringen. Als je je polis controleert, kijk dan gelijk even naar je eigen risico. Een aantal verzekeraars hanteren bij de inboedelverzekering geen eigen risico, maar sommige doen dit wel. Handig om te weten, anders ben je alsnog geld kwijt.

Aansprakelijkheidsverzekering

Het kan zijn dat iemand anders de schade aan je toestel heeft veroorzaakt. In dat geval kun je een beroep doen op de aansprakelijkheidsverzekering van die persoon. Over het algemeen valt alles met betrekking tot schade onder zo’n verzekering, zolang de schade maar is toegebracht door de persoon die jij aansprakelijk stelt.

Reisverzekering

Als je op vakantie gaat, dan kan het gebeuren dat je telefoon valt of dat er op een andere manier schade ontstaat aan jouw mobiele telefoon. Als dit het geval is, dan worden de kosten van de schade vergoed door de reisverzekeraar. Uiteraard moet de schade wel per ongeluk zijn ontstaan.

Wat wordt er vergoed? Als je de schade claimt op je reisverzekering, dan geldt er veelal een eigen risico van 50 of 100 euro. De eerste kosten zal je dus zelf moeten betalen. Bedraagt de schade 200 euro, dan zal de verzekeraar het verschil betalen. Kan het toestel niet meer gemaakt worden of zijn de kosten net zo hoog als het kopen van een nieuw toestel, dan betaal je ook eerst het eigen risico en de verzekeraar de rest.

Telefoonverzekeringen

Natuurlijk kun je ook een aparte verzekering afsluiten voor je toestel. Bij de meeste verzekeringen ben je dan verzekerd tegen verlies, diefstal en oneigenlijk gebruik. Je telefoon laten vallen in plaats van er mee bellen, is oneigenlijk gebruik en dus ben je er voor verzekerd. Bij de aanschaf van je toestel krijg je vaak de optie of je deze wel of niet wilt verzekeren. In principe hoef je hier niet direct over te beslissen. Er zijn naast de verzekering die je wordt geboden ook andere verzekeraars. Vaak is er wel een goedkopere oplossing dan wat je geboden wordt. Uit een onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat je voor deze verzekeringen per jaar een premie van tussen de €48 en de €198 betaalt bij een toestelwaarde van €500. Al die verzekeringen hebben ook een eigen risico van €25 tot €50.

Reparatie procedure, hoe ga ik te werk?

Vanzelfsprekend moet je toestel gemaakt worden. Zodra je er zeker van bent dat je toestel verzekerd is tegen schade kun je gaan zoeken naar iemand die je toestel kan repareren. Bij sommige verzekeraars ben je afhankelijk van een reparateur waar de verzekeringsmaatschappij een samenwerkingsverband heeft. Bij sommige verzekeraars maakt dit niet zoveel uit, als ze maar een factuur krijgen waaruit blijkt wat de kosten zijn geweest.

Als uw polis van uw verzekeraar voldoet aan de voorwaarden, dan kunt u terecht bij één van de XXL Mobile vestigingen. Op basis van onze kosteloze analyse krijgt u vrijblijvend een prijsopgave mee. De prijsopgave kunt u indienen bij uw verzekeraar. Als de verzekeraar de prijsopgave heeft goedgekeurd, dan kunt u weer met uw toestel terecht bij één van onze vestigingen.

Is het onderdeel op voorraad, dan wordt uw toestel ter plekke gerepareerd. Mocht dit niet het geval zijn, dan wordt het onderdeel besteld en word u gebeld zodra het toestel klaar ligt. Is de reparatie geslaagd, dan krijgt u een factuur mee. Het meegegeven factuur dient u in bij uw verzekeraar. De verzekeraar zal de reparatiekosten voor u vergoeden.

Mocht het toestel niet te repareren zijn, dan krijgt u van onze medewerkers een verklaring mee. U kunt dit indienen bij uw verzekeraar. De verzekeraar zal de dagwaarde van uw toestel bepalen en dit aan u vergoeden. Voor meer informatie over de voorwaarden kunt u contact opnemen met één van onze vestigingen.

Als je er zeker van bent dat je de schade kan claimen, ga dan niet zelf proberen om het toestel te repareren. Vaak lijkt een scherm vervangen heel eenvoudig, maar er zijn een hoop zaken waar je op moet letten. Wil je er zeker van zijn dat je toestel na de reparatie weer als normaal functioneert, kom dan langs bij XXL Mobile reparatie centrum. Wij hebben de juiste kennis en apparatuur die er voor zorgen dat je toestel straks weer als nieuw is!

Wilt u meer informatie of heeft u nog vragen. Dan kunt u contact opnemen met één van onze vestigingen. U bent natuurlijk ook altijd welkom in een van onze winkels! Klik hier om te zien welke vestiging bij u in de buurt zit. Daar kunnen wij u persoonlijk adviseren en uw vragen beantwoorden.

 

verzekering

This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.